ÖRNEK ARAŞTIRMALAR

THY: Basın ve Açıkhava İlanlarının Analizi

Bu araştırmada Turkish Airlines markasının farklı amaçlarla hazırladığı ilanlarına, marka tarafından demografik bilgileri verilen gönüllü katılımcı kitlesinin verdiği nörofizyolojik tepkiler ölçülmüştür. Geleneksel anket, odak grup araştırmalarıyla kıyaslandığında sözlü beyanların değil fizyolojik tepkilerin değerlendirildiği bu araştırmada 34 katılımcıya dair veriler toplanmıştır. İstatistiksel tutarlılığa sahip olan bu örneklem sayısına göre elde edilen veriler, tutarlılık ve anlamlılık testlerinden geçirilmiştir. EEG ve eye tracking ile elde edilen verilerin birbirleriyle olan ilişkisi nörobilimsel açıdan değerlendirilerek analiz edilmiştir.
Elde edilen sonuçlar ve değerlendirmeler her görselin kendi özelinde detaylı bir şekilde verilmekle birlikte genel değerlendirmeler bölümünde de tüm analizlerin ortak noktalarını teşkil edebilecek ve bundan sonra yapılacak tasarım çalışmaları için de yol gösterici olabilecek bulgular sunulmuştur.

  • MÜŞTERİ:

    THY

  • KATEGORİ:

    Tasarım Etkinliği Analizi

  • ARAŞTIRMA TEKNOLOJİSİ:

    EEG, Eye Tracking

Reklam tasarımında nöropazarlama eye tracking analizleri.
  • PAYLAŞ:

HAKKIMIZDA

İletişim faaliyetlerini daha etkili hale getirmek için nörobilimi kullanan bir araştırma şirketiyiz. Araştırmalarımızda ticari değeri artıran markalar, deneyimler ve kampanyalar oluşturmaya olanak sağlayan teknolojiler ve özel metodolojiler kullanıyoruz. 

İLETİŞİM

Araştırma, danışmanlık vb. talepleriniz için:
info@neurodiscover.com

Eğitim talepleriniz için:
egitim@neurodiscover.com

© 2024 Neuro Discover. Tüm hakları saklıdır. | Kişisel Verilerin Korunması